_________________________________
Torsdag 25 maj
Farmors lycka – 4
Kl. 8.00 – 10.00. Gårdsfrukost-bokas i förväg.
Kl. 11.00 – 14.00. Österlenfrukost/Brunch, bokas i förväg.
Kl. 8.00 – 14.00. Rösta fram din favorit bland våra nya smaksatta rapsoljor. Vinst lottas ut dagligen.
GE-MA Livs Köpingebro
Kl. 8.00 – 16.00. Provsmakning av våra charkprodukter.
Kiviks Café & Bageri – 12
Kl. 8.00 – 10.30. Frukostbuffé med smaker från Österlen. Hela dagen Österlenska smörrebröd.
Kiviks Hotell – 13
Kl. 8.00 – 10.00. Njut en härlig hotellfrukost med utsikt över havet och en promenad i vår italienska nyrenässans trädgård. Spa är öppet alla dagar under Matrundan, exakta tider ser ni på vår hemsida.
Kl. 18.00 -. Middag med säsongens Österlenska smaker.
Gunnarshögs Gård – 8
Kl. 10.00 – 16.00. Vi fira matrundans tioårsjubileum lite extra. Vi har öppet i både vår gårdsbutik och vårt gårdskafé alla dagarna.
Kl. 11.00. Barnvisning i rapsoljeproduktion, 2-10 år, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja, pyssla och dekorera din egen flaska.
Kl. 12.30. Fältvisning för familjen, visning i rapsfältet med traktor och vagn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och dekorera din flaska.
Kl. 14.00. Visning i rapsoljeproduktion, för vuxna och äldre barn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och formge din egen flaska.
Karlsfälts Gård – 11
Unikt tillfälle under matrundan att komma in på Karlsfälts Gård.
Kl. 10.00. Öppen gård med Årets Företagare i Ystad, Erik O. R. Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Kl 14.00. Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Buhres på Kivik – 2
Kl. 11.00 & 13.00. Filéskola – vi visar hur du filear olika fiskar
Kl. 11.30 & 13.30. Öppen Rök – besök vårt rökeri och få tips & smakprov.
Från kl. 12.00 Smaka på Buhres – i restaurangen dukar vi upp en buffé med delikatesser från havet. bokning@buhres.se
Drakamöllan – 3
Kl. 11.00. Fermentering med Surtanten. Vi inleder årets Matrunda med ett besök av ”Surtanten”, Jenny Neikell, som berättar om fermentering. Bröd, vin, ost och surkål är exempel på vardagsmat som framställs genom fermentering.
Gröna butiken på Orelund – 7
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning av någon produkt som vi har i butiken.
Kl 14.00. Rundvandring i tomat och äppelodling med guidning av John Orelind. Samling vid Gröna Butiken. ”Bagarens Val” bröd från Olof Viktors. Sitt gärna ner och ta en kopp kaffe med en god kaka i den lummiga trädgården. Välkomna till oss!
Kivikås frukt & Must – 15
Kl. 11.00 – 16.00. Välkomna att provsmaka vår äppelmust, inga tillsatser och äppelsorten på etiketten.
Kronovalls Vinslott – 17
Kl. 11.00 – 16.00. Smedjan bjuder in till Kronovalls jubileums-kaffe/te med kaka. Pris: 60 kr.
Köpingsbergs Vingård – 18
11.00 -16.00 Våryra i vingården. Besök Vingården, Vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Kontinuerlig visning hela dagen.
Linas och Binas – 19
Kl. 11.00 – 16.00. Hos oss kan du ströva omkring i trädgården och besöka en bigård. Lära dig mer om bin och hur ekologisk biodling går till, provsmaka honung, handla i butiken eller grädda din egen våffla i vårt kafé.
Petersborgs gård – 20
Kl. 11.00 – 16.00. Gör din egen senap. Bordet står uppdukat med allt du behöver. Kalkon- Kyckling- & Hjortkorv grillas.
Kl. 11.00 – 12.00. Naturens Skafferi & Apotek med Eva Olsson. Ingår smakprover på parkens ogräs. Pris: 280 kr.
Åsgård – Holkestorp – 24
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning av gårdens produkter.
Österlen Kokkonst – 28
Kl. 11.00 – 12.00. Välkommen att titta på våra lokaler och prata mat med kogefrun. Vi bjuder på elva-kaffe.
Kl. 12.00 – 15.00. Smaka vår österlenska tapas-tallrik med smått och gott från lokala mattillverkare. Pris: 100 kr.
Österlenkryddor – 29
Kl. 11.00 – 16.00. Provsmakning av årets nyheter.
Allé på Österlen – 1
Kl. 12.00 – 22.00. Sparris på menyn anrättad på en rad olika sätt i både färg, form och smak med en härlig touch av våren.
Fridshills & Raskarums kyckling – 5
Kl 12.00 – 13.00 & 14.00 – 15.00. Kom och lär dig stycka kyckling! Ring 0414-60570 och boka! Välkomna önskar Karin & Krister.
Grafmans Goda – 6
Kl. 12.00 – 14.00. Köp valfri korv ur vårt sortiment och grilla den sedan direkt på våra grillar som står redo. Vi har också alla tillbehör du behöver till korven.
Hotel Svea – 9
Kl. 12.00 – 14.30. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris 395 kr.
Kl. 18.00 – 21.00. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris 395 kr.
Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill. Vi serveras även vanlig à la carte. Välkomna!
Kiviks Musteri – 14
Kl. 12.00 – 16.30.
• Grillbuffé på innergården med säsongens råvaror från lokala producenter.
• Träffa biodlaren. Vi kan tacka våra bin för maten! Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är beroende av att bin pollinerar växter.
• Provsmaka vårens cider-nyheter och vår ekologiska lemonad.
Örums Nygård Gårdshotell – 26
Kl. 12.00 – 15.00. Lunch med råvaror från Österlen. En smakkombination av Österlens pärlor som serveras med utsikt över de öppna fälten.
Österlenchoklad – 27
Kl. 14.00 – 14.30. Chokladprovning av bean to bar-choklad på fabriken. Pris 90 kr. Platserna är begränsade och biljetter kan enbart köpas online via vår webbshop: osterlenchoklad.tictail.com
Skepparps Vingård – 22
Kl. 16.00. En svensk vinprovning med tilltugg samtidigt som vi berättar om vingården och odlingen i Sverige. Ring och boka 0709-440236!
Fredag 26 maj
Farmors lycka – 4
Kl. 08.00 – 10.00. Gårdsfrukost-bokas i förväg.
Kl. 11.00 – 14.00. Österlenfrukost/Brunch, bokas i förväg.
Kl. 08.00 – 14.00. Rösta fram din favorit bland våra nya smaksatta rapsoljor. Vinst lottas ut dagligen.
Kiviks Café & Bageri – 12
Kl. 8.00 – 10.30. Frukostbuffé med smaker från Österlen. Hela dagen Österlenska smörrebröd
Kl. 10.00 – 14.00. Besök i spettkaksbageriet. Hur blir dessa konstverk till? Varför inte smaka på!
Kiviks Hotell – 13
Kl. 08.00 – 10.00. Njut en härlig hotellfrukost med utsikt över havet och en promenad i vår italienska nyrenässansträdgård. Spa är öppet alla dagar under Matrundan, exakta tider ser ni på vår hemsida.
Kl. 12.00 – 15.00. Lunch serveras i vår vackra miljö med lokala smaker.
Kl. 13.00 – 14.00. Bedstekilde Vin är på besök. Vi provar stilla och mousserande lokalproducerat vin av äpplen från Österlen.
Kl. 16.00 – 18.00. Ostronöppning och champagneprovning. Ostron och champagne till oslagbara priser.
Kl 18.00 -. Middag med säsongens Österlenska smaker.
Gunnarshögs Gård – 8
Kl. 10.00 – 16.00. Vi firar matrundans tio-årsjubileum lite extra. Vi har öppet i både vår gårdsbutik och vårt gårdskafé alla dagarna.
Kl. 11.00. Barnvisning i rapsoljeproduktion, 2-10 år, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja, pyssla och dekorera din egen flaska.
Kl. 12.30. Fältvisning för familjen, visning i rapsfältet med traktor och vagn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och dekorera din flaska.
Kl. 14.00. Visning i rapsoljeproduktion, för vuxna och äldre barn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och formge din egen flaska.
Kl. 12.00 – 15.00. Chipsprovning – Larsvikens chips kommer hit och berättar mer om sina 550 sorters potatis och hur de gör sina berömda chips.
Karlsfälts Gård – 11
Unikt tillfälle under matrundan att komma in på Karlsfälts Gård.
Kl. 10.00. Öppen gård med Årets Företagare i Ystad, Erik O. R. Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Kl. 14.00. Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Buhres på Kivik – 2
Kl. 11.00 & 13.00. Filéskola – vi visar hur du filear olika fiskar.
Kl. 11.30 & 13.30. Öppen Rök – besök vårt rökeri och få tips och smakprov.
Från kl. 12:00. Smaka på Buhres – i restaurangen dukar vi upp en buffé med delikatesser från havet. bokning@buhres.se
Gröna butiken på Orelund – 7
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning på någon produkt som vi har i butiken ”Bagarens Val” bröd från Olof Viktors. Sitt gärna ner och ta en kopp kaffe med en god kaka i den lummiga trädgården. Välkomna till oss!
Kivikås frukt & Must – 15
Kl. 11.00 – 16.00. Välkomna att provsmaka vår äppelmust, inga tillsatser och äppelsorten på etiketten.
Kronovalls Vinslott – 17
Kl. 11.00 – 16.00. Smedjan bjuder in till Kronovalls jubileums-kaffe/te med kaka. Pris: 60 kr.
Köpingsbergs Vingård – 18
Kl. 11.00 – 16.00. Våryra i vingården. Besök Vingården, Vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Kontinuerlig visning hela dagen.
Linas och Binas – 19
Kl. 11.00 – 16.00. Hos oss kan du ströva omkring i trädgården och besöka en bigård. Lära dig mer om bin och hur ekologisk biodling går till, provsmaka honung, handla i butiken eller grädda din egen våffla i vårt kafé.
Petersborgs gård – 20
Kl. 11.00 – 16.00. Gör din egen senap. Bordet står uppdukat med allt du behöver. Kalkon- Kyckling- & Hjortkorv grillas.
Kl. 11.00 – 15.00. Skånsk Chili förför oss med sina smaker.
Åsgård – Holkestorp – 24
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning av gårdens produkter.
Österlen Kokkonst – 28
Kl. 11.00 – 12.00. Välkommen att titta på våra lokaler och prata mat med kogefrun. Vi bjuder på elva-kaffe.
Kl. 12.00 – 15.00. Smaka vår österlenska tapas-tallrik med smått och gott från lokala mattillverkare. Pris: 100 kr.
Österlenkryddor – 29
Kl. 11.00 – 16.00. Provsmakning av årets nyheter.
Kl. 13.00 Vi utser årets kryddhantverkare, smakprover i salen. Först till kvarn.
Allé på Österlen – 1
Kl. 12.00 – 17.00. Sparris på menyn anrättad på en rad olika sätt i både färg, form och smak med en härlig touch av våren.
Kl. 15.00 – 16.00. Vi pratar och lagar sparris – en introduktion i sparrisens värld.
Grafmans Goda – 6
Kl. 12.00 – 14.00. Yvonne från Concoct Kokeri har provsmakning av ketchup, senap och såser. Självklart kan du också handla Concocts produkter hos oss denna dag.
Hotel Svea – 9
Kl. 12.00 – 14.30. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris: 395 kr.
Kl. 18.00 – 21.00. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris: 395 kr.
Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill. Vi serveras även vanlig à la carte. Välkomna!
Kiviks Musteri – 14
Kl. 12.00 – 16.30.
• Grillbuffé på innergården med säsongens råvaror från lokala producenter.
• Träffa biodlaren. Vi kan tacka våra bin för maten! Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är beroende av att bin pollinerar växter.
• Provsmaka vårens cider-nyheter och vår ekologiska lemonad.
Örums Nygård Gårdshotell – 26
Kl. 12.00 – 15.00. Lunch med råvaror från Österlen. En smakkombination av Österlens pärlor som serveras med utsikt över de öppna fälten.
Drakamöllan – 3
Kl. 13.30. Ärtmosphere – Birgitta Watz formgivare, keramiker och matprofiler kåserar om punkten, ärten och keramiken. Möjlighet att se en liten utställning med exempel från hennes breda produktion, allt från keramik och glas till böcker, textilier och andra bruksföremål.
Österlenchoklad – 27
Kl. 14.00 – 14.30 & 15.30 – 16.00. Chokladprovning av bean to bar-choklad på fabriken. Pris 90 kr. Platserna är begränsade och biljetter kan enbart köpas online via vår webbshop: www.osterlenchoklad.tictail.com
Skepparps Vingård – 22
Kl. 16.00. En svensk vinprovning med tilltugg samtidigt som vi berättar om vingården och odlingen i Sverige. Ring och boka 0709-440236!
Lördag 27 maj
Farmors lycka – 4
Kl. 8.00 – 10.00. Gårdsfrukost-bokas i förväg.
Kl. 11.00 – 14.00. Österlenfrukost/Brunch, bokas i förväg.
Kl. 8.00 – 14.00. Rösta fram din favorit bland våra nya smaksatta rapsoljor. Vinst lottas ut dagligen.
Kiviks Café & Bageri – 12
Kl. 8.00 – 10.30. Frukostbuffé med smaker från Österlen. Hela dagen Österlenska smörrebröd.
Kiviks Hotell – 13
Kl. 8.00 – 10.00. Njut en härlig hotellfrukost med utsikt över havet och en promenad i vår italienska nyrenässansträdgård. Spa är öppet alla dagar under Matrundan, exakta tider ser ni på vår hemsida.
Kl 12.00 – 15.00. Lunch serveras i vår vackra miljö med lokala smaker.
Kl. 13.00 – 14.00. Bedstekilde Vin är på besök. Vi provar stilla och mousserande lokalproducerat vin av äpplen från Österlen.
Kl 15.00 – 15.30. Kom och prova viner som passar till vårt skånska kök! Sommelier Niclas berättar hur man bäst parar ihop vin med den skånska maten! Pris: 100 kr. Max 20 platser!
Kl 18.00 -. Middag med säsongens Österlenska smaker.
Gunnarshögs Gård – 8
Kl. 10.00 – 16.00. Vi firar matrundans tio-årsjubileum lite extra. Vi har öppet i både vår gårdsbutik och vårt gårdskafé alla dagarna.
Kl. 11.00. Barnvisning i rapsoljeproduktion, 2-10 år, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja, pyssla och dekorera din egen flaska.
Kl. 12.30. Fältvisning för familjen, visning i rapsfältet med traktor och vagn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och dekorera din flaska.
Kl. 14.00. Visning i rapsoljeproduktion, för vuxna och äldre barn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och formge din egen flaska.
Kl. 12.00 – 15.00. Chipsprovning – Larsvikens chips kommer hit och berättar mer om sina 550 sorters potatis och hur de gör sina berömda chips.
Karlsfälts Gård – 11
Unikt tillfälle under matrundan att komma in på Karlsfälts Gård.
Kl. 10.00. Öppen gård med Årets Företagare i Ystad, Erik O. R. Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Kl. 12.30 – 13.30. Provsmakning av våra produkter på Ge-Ma Livs i Köpingebro.
Kl. 14.00. Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Allé på Österlen – 1
Kl. 11.00 – 16.00. Café/butik med sparris rätter. Finns även sparris att köpa med hem.
Buhres på Kivik – 2
Kl. 11.00 &13.00. Filéskola – vi visar hur du filear olika fiskar.
Kl. 11.30 &13.30. Öppen Rök – besök vårt rökeri och få tips & smakprov
Från kl. 12.00. Smaka på Buhres – i restaurangen dukar vi upp en buffé med delikatesser från havet.
bokning@buhres.se
Drakamöllan – 3
Kl. 11.00 – 16.00. Birgitta Watz magiska värld – utställning med exempel från hennes breda produktion. Keramik, glas, böcker, textilier och andra bruksföremål. Hon är en av Sveriges främsta formgivare, och har bland annat varit professor i mat och konst på restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.
GE-MA Livs Köpingebro
Kl. 11.00 – 14.00. Provsmakning av grillad gris från Karlsfält Gård.
Gröna butiken på Orelund – 7
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning på någon produkt som vi har i butiken.
Kl 14.00. Rundvandring i tomat och äppelodling med guidning av John Orelind. Samling vid Gröna Butiken ”Bagarens Val” bröd från Olof Viktors. Sitt gärna ner och ta en kopp kaffe med en god kaka i den lummiga trädgården. Välkomna till oss!
Kivikås frukt & Must – 15
Kl. 11.00 – 16.00. Välkomna att provsmaka vår äppelmust, inga tillsatser och äppelsorten på etiketten.
Kronovalls Vinslott – 17
Kl. 11.00 – 16.00. Smedjan bjuder in till Kronovalls jubileums-kaffe/te med kaka. Pris: 60 kr.
Köpingsbergs Vingård – 18
Kl. 11.00 -16.00. Våryra i vingården. Besök Vingården, Vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Kontinuerlig visning hela dagen.
Linas och Binas – 19
Kl. 11.00 – 16.00. Hos oss kan du ströva omkring i trädgården och besöka en bigård. Lära dig mer om bin och hur ekologisk biodling går till, provsmaka honung, handla i butiken eller grädda din egen våffla i vårt kafé.
Petersborgs gård – 20
Kl. 11.00 – 16.00. Gör din egen senap. Bordet står uppdukat med allt du behöver. Kalkon- Kyckling- & Hjortkorv grillas.
Kl. 11.00 – 12.00. Naturens Skafferi & Apotek med Eva Olsson. Ingår smakprover på parkens ogräs. Pris 280kr. Larsvikens chips gästar oss idag.
Åsgård – Holkestorp – 24
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning av gårdens produkter samt fårsafari med hundvallning. Helgrillat lamm från gården med tillbehör.
Österlen Kokkonst – 28
Kl. 11.00 – 12.00. Välkommen att titta på våra lokaler och prata mat med kogefrun. Vi bjuder på elva-kaffe.
Kl. 12.00 – 15.00. Smaka vår österlenska tapas-tallrik med smått och gott från lokala mattillverkare. Pris: 100 kr.
Österlenkryddor – 29
Kl. 11.00 – 16.00. Provsmakning av årets nyheter.
Kl. 13.00. vi går genom vår nyplanterade svenska te-odling och njuter av smakprover från våra nya odlingar och kryddblandningar. Måste förbokas i vår nätbutik.
Fridshills & Raskarums kyckling – 5
Kl 12.00 – 13.00 & 14.00 – 15.00. Kom och lär dig stycka kyckling! Ring 0414-60570 och boka! Välkomna önskar Karin & Krister.
Grafmans Goda – 6
Kl. 12.00 – 14.00. Provsmakning av vårt delikatessortiment, exempelvis salami, skinka och pastrami.
Hotel Svea – 9
Kl. 12.00 – 14.30. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris: 395 kr.
Kl. 18.00 – 21.00. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris: 395 kr.
Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill. Vi serveras även vanlig à la carte. Välkomna!
Kiviks Musteri – 14
Kl. 12.00 – 16.30.
• Grillbuffé på innergården med säsongens råvaror från lokala producenter.
• Träffa biodlaren. Vi kan tacka våra bin för maten! Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är beroende av att bin pollinerar växter.
• Provsmaka vårens cider-nyheter och vår ekologiska lemonad.
Österlenchoklad – 26
Kl. 14.00 – 14.30. Chokladprovning av bean to bar-choklad på fabriken. Pris 90 kr. Platserna är begränsade och biljetter kan enbart köpas online via vår webbshop: osterlenchoklad.tictail.com
Skepparps Vingård – 22
Kl. 16.00. En svensk vinprovning med tilltugg samtidigt som vi berättar om vingården och odlingen i Sverige. Ring och boka 0709-440236!
Söndag 28 maj
Farmors lycka – 4
Kl. 8.00 – 10.00. Gårdsfrukost-bokas i förväg.
Kl. 11.00 – 14.00. Österlenfrukost/Brunch, bokas i förväg.
Kl. 8.00 – 14.00. Rösta fram din favorit bland våra nya smaksatta rapsoljor. Vinst lottas ut dagligen.
Kiviks Café & Bageri – 12
Kl. 8.00 – 10.30. Frukostbuffé med smaker från Österlen. Hela dagen Österlenska smörrebröd.
Kiviks Hotell – 13
Kl. 8.00 – 10.00. Njut en härlig hotellfrukost med utsikt över havet och en promenad i vår italienska nyrenässans trädgård. Spa är öppet alla dagar under Matrundan, exakta tider ser ni på vår hemsida.
Kl 12.00-15.00. Lunch serveras i vår vackra miljö med lokala smaker. Varför inte fira Morsdag hos oss.
Kl 12.00-15.00. Familjespa med fika och då är barn från 6 år välkomna i målsmans sällskap.
Buhres på Kivik – 2
Från 10.00. Fynda Buhres Sillalåda – 50 st lådor med 6 sorters sill för 180 kr (ord pris 240 kr) Först till kvarn… Smakprover i butiken
Från kl. 12.00. Smaka på Buhres – i restaurangen dukar vi upp en buffé med delikatesser från havet. bokning@buhres.se
Drakamöllan – 3
Kl. 10.00. Fågelvandring med kaffekorg. En tradition att vandra ut bland kullarna tillsammans med en kunnig guide för att lyssna på, och kanske se sommargyllingen, Drakamöllans ”egen” fågel. Vi samlas på gårdsplanen strax innan tio och är tillbaka i tid för lunchen.
Gunnarshögs Gård – 8
Kl. 10.00 – 16.00. Vi fira matrundans tio-årsjubileum lite extra. Vi har öppet i både vår gårdsbutik och vårt gårdskafé alla dagarna.
Kl. 11.00. Barnvisning i rapsoljeproduktion, 2-10 år, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja, pyssla och dekorera din egen flaska.
Kl. 12.30. Fältvisning för familjen, visning i rapsfältet med traktor och vagn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och dekorera din flaska.
Kl. 14.00. Visning i rapsoljeproduktion, för vuxna och äldre barn, visningen avslutas i minipresseri med att kallpressa din egen rapsolja och formge din egen flaska.
Kl. 10.30 – 12.30. Hammenhögs frivilligbrandkår kommer hit och visar upp sin fina brandbil.
Karlsfälts Gård – 11
Unikt tillfälle under matrundan att komma in på Karlsfälts Gård.
Kl. 10.00. Öppen gård med Årets Företagare i Ystad, Erik O. R. Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Kl 14.00. Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Samling vid verkstaden.
Österlenchoklad – 26
Kl. 10.00 – 15.00. Mors dag – Ta med mamma och fira dagen! Kom till fabriken och njut av vår härliga varm choklad-buffé. Addera med smarriga toppings och drick så mycket varm choklad du orkar. Pris: 75 kr.
Allé på Österlen – 1
Kl. 11.00 – 16.00. Café/butik med sparris rätter. Finns även sparris att köpa med hem.
GE-MA Livs Köpingebro
Kl. 11.00 – 14.00. Provsmakning av våra charkprodukter.
Gröna butiken på Orelund – 7
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning på någon produkt som vi har i butiken. Sitt gärna ner och ta en kopp kaffe med en god kaka i den lummiga trädgården. Välkomna till oss!
Kivikås frukt & Must – 15
Kl. 11.00 – 16.00. Välkomna att provsmaka vår äppelmust, inga tillsatser och äppelsorten på etiketten.
Kronovalls Vinslott – 17
Kl. 11.00 – 16.00. Smedjan bjuder in till Kronovalls jubileums-kaffe/te med kaka. Pris: 60 kr.
Köpingsbergs Vingård – 18
Kl. 11.00 -16.00. Våryra i vingården. Besök Vingården, Vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Kontinuerlig visning hela dagen.
Linas och Binas – 19
Kl. 11.00 – 16.00. Hos oss kan du ströva omkring i trädgården och besöka en bigård. Lära dig mer om bin och hur ekologisk biodling går till, provsmaka honung, handla i butiken eller grädda din egen våffla i vårt kafé.
Petersborgs gård – 20
Kl. 11.00 – 16.00. Gör din egen senap. Bordet står uppdukat med allt du behöver. Kalkon- Kyckling- & Hjortkorv grillas.
Åsgård – Holkestorp – 24
Kl. 11.00 – 16.00. Smakprovning av gårdens produkter.
Österlen Kokkonst – 28
Kl. 11.00 – 12.00. Välkommen att titta på våra lokaler och prata mat med kogefrun. Vi bjuder på elva-kaffe.
Kl. 12.00 – 15.00. Vi serverar vår läckra söndagsbuffé lagad på råvaror från lokala mattillverkare. Pris: 240 kr. Boka bord.
Österlenkryddor – 29
Kl. 11.00 – 16.00. Provsmakning av årets nyheter.
Fridshills & Raskarums kyckling – 5
Kl 12.00 – 13 eller 14.00 – 15.00.Kom och lär dig stycka kyckling! Ring 0414-60570 och boka! Välkomna önskar Karin & Krister.
Grafmans Goda – 6
Kl. 12.00 – 14.00. Provsmakning av våra rökta korvar.
Hotel Svea – 9
Kl. 12.00 – 14.30. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris: 395 kr.
Kl. 18.00 – 21.00. Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från mylla och hav. Pris: 395 kr.
Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill. Vi serveras även vanlig à la carte. Välkomna!
Kiviks Musteri – 14
Kl. 12.00 – 16.30.
• Grillbuffé på innergården med säsongens råvaror från lokala producenter.
• Träffa biodlaren. Vi kan tacka våra bin för maten! Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är beroende av att bin pollinerar växter.
• Provsmaka vårens cider-nyheter och vår ekologiska lemonad.
Örums Nygård Gårdshotell – 26
Kl. 12.00 – 15.00. Lunch med råvaror från Österlen. En smakkombination av Österlens pärlor som serveras med utsikt över de öppna fälten.
Skepparps Vingård – 22
Kl. 16.00. En svensk vinprovning med tilltugg samtidigt som vi berättar om vingården och odlingen i Sverige. Ring och boka 0709-440236!